LinkedinTwitterFacebook

Christiaan Kwint / 0614827959

Opleiding

Christiaan Kwint studeerde rechten aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 2015 is hij afgestudeerd met een scriptie over de grenzen van de strafrechtelijke aansprakelijkheid.

Werkervaring

Christiaan Kwint werkte enkele jaren als senior juridisch medewerker bij de strafkamer van het gerechtshof Amsterdam. Daar heeft hij gewerkt aan honderden strafzaken, van eenvoudige diefstallen tot aan ernstige geweldsdelicten. Hierdoor weet hij waar rechters op letten bij het maken van een beslissing en waar een advocaat zich in de verdediging op moet richten.

Tijdens zijn studie werkte Kwint al bij een wetswinkel. Hier gaf hij advies aan mensen met juridische problemen. Daarnaast heeft hij spreekervaring opgedaan met deelname aan pleit- en debatwedstrijden. Na zijn afstuderen is hij een korte tijd werkzaam geweest als parketsecretaris bij het openbaar ministerie.

Binnen en buiten de rechtszaal wil advocaat Kwint opkomen voor mensen die worden geconfronteerd met de macht van de overheid. Daarom is hij per 1 januari 2020 begonnen als advocaat bij Knoester Van der Hut Alberts & Korteling Advocaten. Kwint zal zich net als zijn collega’s volledig richten op het strafrecht. Samen met de overige strafrechtadvocaten van ons kantoor houdt Christiaan Kwint zich bezig met complexe strafzaken in eerste aanleg en hoger beroep.

Publicatie

  1. ter Haar en C.J.J. Kwint, ‘De subjectieve bestanddelen opzet en culpa: een bespreking van enkele lastige kwesties’, Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, maart 2016

Contact Cristiaan Kwint

Email    :  kwint@kva-advocaten.nl
Mobiel  : 0614827959