LinkedinTwitterFacebook

Christiaan Kwint  /  0614827959

Opleiding

Christiaan Kwint studeerde rechten aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 2015 is hij afgestudeerd met een scriptie over de grenzen van de strafrechtelijke aansprakelijkheid.

Werkervaring

Christiaan Kwint werkte enkele jaren als senior juridisch medewerker bij de strafkamer van het gerechtshof Amsterdam. Daar heeft hij gewerkt aan honderden strafzaken, van eenvoudige diefstallen tot aan ernstige geweldsdelicten. Hierdoor weet hij waar rechters op letten bij het maken van een beslissing en waar een advocaat zich in de verdediging op moet richten.

Tijdens zijn studie werkte Kwint al bij een wetswinkel. Hier gaf hij advies aan mensen met juridische problemen. Daarnaast heeft hij spreekervaring opgedaan met deelname aan pleit- en debatwedstrijden. Na zijn afstuderen is hij een korte tijd werkzaam geweest als parketsecretaris bij het openbaar ministerie.

Binnen en buiten de rechtszaal komt advocaat Kwint op voor mensen die worden geconfronteerd met de macht van de overheid. Daarom is hij per 1 januari 2020 begonnen als advocaat bij Knoester Van der Hut & Alberts Advocaten. Kwint richt zich net als zijn collega’s volledig op het strafrecht. Samen met de overige strafrechtadvocaten van ons kantoor houdt Christiaan Kwint zich bezig met complexe strafzaken in eerste aanleg en hoger beroep.

Bekende zaken

Christiaan Kwint en Job Knoester hebben voormalig verslavingsgoeroe Keith Bakker verdedigd. In hoger beroep vroeg het OM om oplegging van een gevangenisstraf van 6 jaar en tbs met dwangverpleging. Het gerechtshof volgde het betoog van de strafrechtadvocaten en sprak Bakker vrij van de verkrachting en een groot deel van het beroepsverbod. Bakker werd veroordeeld tot 18 maanden voor ontucht. Conform het verweer van de TBS-experts is geen tbs opgelegd. Het OM diende een vordering in van € 104.250.– wegens wederrechtelijk verkregen voordeel. Het hof bepaalde echter dat Bakker een bedrag van € 20.000 diende te voldoen. Het OM is ontevreden met de beslissing van het gerechtshof en tekende cassatieberoep aan bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Strafrechtadvocaat Job Knoester en Christiaan Kwint hebben in 2021 oud-politiebaas Ad Smit verdedigd die werd verdacht van het fêteren van familie en collega’s. De officieren van justitie vroegen de rechtbank Ad Smit een gevangenisstraf van 9 maanden op te leggen. Ook vond het OM dat de oud-politiechef € 50.000 schadevergoeding moest betalen. De rechtbank sprak Smit op onderdelen vrij en legde geen onvoorwaardelijke detentie op. Wel is een taakstaf en voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ook moet Smit een schadevergoeding van iets meer dan € 2000 betalen.

Publicatie

  1. ter Haar en C.J.J. Kwint, ‘De subjectieve bestanddelen opzet en culpa: een bespreking van enkele lastige kwesties’, Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, maart 2016

Contact Cristiaan Kwint

Email    :  kwint@kva-advocaten.nl
Mobiel  : 0614827959